Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Diana Haduch Laurka Laurka Patrycja Dolega (1837 niezalogowanych)
9 Postów
Łukasz Kawka
(coffee8)
Wiking
No i wcale mnie rodacy nie zaskoczyli, chcialem sie dowiedziec czegos normalnego, to czytam wypociny pseudo-znawcow bardziej norweskich od samych Norwegow.
I zarty typowych hejtersow, co to nie maja zainteresowan i wlaza na jakiekolwiek forum, zeby tylko przysrac innym.
Tak nawiasem, to wcale nie chodzi o zadne oszustwo, tylko o zalatwienie czegos co nam zwyczajnie przysluguje, a co nie jest prawnie zakazane, jest dozwolone, wiec popatrzcie w lustro i opieprzcie samych siebie, bo polskie piwko z przemytu to nie jeden tutaj kupuje, a na forum, zeby umoralniac i pokazywac jaki to swiety jest, to pierwszy w kolejce stoi.
Zal, wstyd mi za takich "moich rodakow". Wole tych, ktorzy mnie potepiaja po cichu i przynajmniej nie zasmiecaja forum, a przeciez z tych informacji inni tez mogliby skorzystac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
coffee8 napisał:

Kolejna rzecz, co ewentualnie nam sie nalezy, jezeli ona nigdy tu nie byla, a ja jestem ponad pol roku?

Jak nie ma numeru personalnego to nic sie jej nie nalezy. Czyli od tego musisz zaczac, czyli od laczenia rodzin.

Opieka medyczna dla kobiet w ciazy jest za darmo. Jezeli ciaza zagrozona to czesto chodzi sie na kontrole do szpitala a nie do lekarza rodzinego. Mimo to od lekarza rodzinnego trzeba zaczac i to on decyduje w tych sprawach. Opieka jest za darmo mimo, ze nie ma sie numeru personalnego (EU).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Katarzyna Zarychta
(Kasiawz)
Wiking
Hej Jestem na Moja Norwegia zupełnie nowa. a szukam pomocy w objaśnieniu i wypełnieniu dokumentów dotyczących wszystkich spraw związanych z macierzyńskim niby ludzie podają linki ale jestem tak zaplątana w tym natłoku że nie wiem od czego zacząc i gdzie iść Jestem w 26 tyg.ciąży i wiem ze musze zacząć wypełniać jakieś dokumenty żeby dostać macierzyński. jeśli jest tu ktoś kto wie coś więcej na te tematy to BARDZO PROSZE O KONTAKT opiszę wtedy swoją sprawę

z góry
dziękuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
EMilia :*
(emileczka90)
Wiking
Wiec ja bede ta mila i odpowiem ci. poniewaz sama w podobnej sytuacji nie dawno tu bylam wiec jezli zona chce zdecyduje sie na porod w Norwegi i wczesniej przyjedzie do ciebie zapiszesz ja jako swoja rodzine. I bedzie sie wam nalezalo porodowe mianowicie 35 tys NOk. jezeli chcesz dokladniejszych informacji mozesz napisac do mnie prywatnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Wiking
Witam serdecznie!
To mój pierwszy wpis na forum i jeśli to możliwe to chciałabym się doradzić Ciebie Emisia1990. Jestem w ciąży na początku i zastanawiam się czy nie wrócić do Oslo i tu urodzić. Dużo już czytałam na stronie NAV, ale chciałabym się zapytać o parę spraw. Czy mogłabyś mi podać swojego maila?

z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam bardzo serdecznie!
Edyta

emisia1990 napisał:
Wiec ja bede ta mila i odpowiem ci. poniewaz sama w podobnej sytuacji nie dawno tu bylam wiec jezli zona chce zdecyduje sie na porod w Norwegi i wczesniej przyjedzie do ciebie zapiszesz ja jako swoja rodzine. I bedzie sie wam nalezalo porodowe mianowicie 35 tys NOk. jezeli chcesz dokladniejszych informacji mozesz napisac do mnie prywatnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok